Debrecen
+36 30 350 456
ignitivebt@gmail.com

Mérések

Nekünk a biztonság az első!

Mérésekkel kapcsolatos szolgáltatások

A Műszaki felülvizsgálati és munkahigiéniás mérések teljes skálán támogatjuk megrendelőinket. Fontosnak tartjuk a komplexitást, profizmust. Méréseket I. pontossági osztályú, MKEH által bevizsgált és kalibrált eszközökkel végezzük. Méréseket végző munkatársaink az adott témák gyakorló szakértői. Védjegyünk a témában, “Egy mérnök sosem esik kétségbe, mér, számol és megoldja a problémát!”

A munkahelyi zajmérés célja, hogy megállapítsuk a munkavállalókat érő zajexpozíció mértékét, ezáltal megóvjuk az egészségüket.

A vonatkozó rendelet alapján (66/2005. (XII. 22.) EüM rendelet) alapján zajmérést kell végezni:

 • új munkahely létesítése, illetve új munkaeszköz (pl. gép, berendezés) üzembe helyezése esetén,
 • meglévő munkahely, munkaeszköz átalakításakor, új helyre telepítésekor, valamint technológia- és termékváltás esetén, ha az átalakítás, illetve a változás a zajexpozíció mértékét módosíthatja,
 • munkakör kialakításakor,
 • a munkavállalót érő zajexpozíció meghatározásakor.

A mérés folyamata:

 • Akkreditált mérőműszerrel megállapítjuk a zajszintet.
 • Jogszabálynak megfelelő hivatalos mérési jegyzőkönyvet készítünk.
 • Kiválasztjuk a megfelelő hallásvédő eszközt, megtervezzük a műszaki zajcsökkentést.

Célja, hogy az egészséges és biztonságos munkavégzéshez szükséges fényáram minden esetben biztosítva legyen. A mérést a3/2002 SzCsM-EüM együttes rendelet írja elő. A mérés technikájával figyelembe vesszük a safety követelményeken túl a tárgyi fény,- megvilágítás mérésre vonatkozó quality követelményeket is, hogy az MSZ EN 12464-1:2003 szabvány pontjai is maradéktalanul teljesüljenek.

Munkahelyek esetén legyen az iroda, raktár vagy üzlet a légáram ideális követelményeit a 3/2002 Sz CsM-EüM rendelet szabályozza. A fentieken túl lamináris fülkék, elszívó ernyők, vákuum központok mérését is végezzük.

A legveszélyesebb légszennyező anyagok mérését azonnali eredménnyel végezzük. A részecske mérést (CPC), porkoncentráció mérést az iroda környezetben, laboratóriumokban vegyi fülkékben, füstvezető csatornákban is végezzük. Mérés tartományt jelentősen kicsi a lézeres részecske mérő és segítségével 10-nanométerig tudjuk elvégezni, legyen szó bármilyen halmazállapotú anyagról.

A légáram pontos beállítása mellet a legfontosabb az ideális hőmérséklet és páratartalom beállítása, megtartása. A munkahelyi megbetegedések megelőzése, közérzet javítása mind elérhető a hőmérséklet és páratartalom pontos, a helység és munkavégzés típusának figyelembevételével történő szakszerű mérésével, szükség esetén korrigálásával.

Méréseket a 22/2005 (VI.24.) EüM rendeletben, az MSZ ISO 2631-1:2002, és az MSZ EN ISO 5349-1:2001 számú szabványokban előírt tartalmi és formai követelményeknek megfelelően végezzük, különös tekintettel a helyszíni mérések szabályaira. Kéz-kar és teljes test rezgés vizsgálatát egyaránt végezzük.

Minden egyéni védőeszközt időszakos felülvizsgálatra alá kell vonni de ki kell emelni a leesés elleni védőeszközöket, testhevedereket. Az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabványt alapul véve ellenőrizzük egyéni leesés elleni védőeszközeiket, ha egyszer szükség lesz rá, teljes biztonságot nyújtson.

Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot a 14/2004. (IV. 19.) FMM rendelet kötelezően írja elő.

A helyszíni mérés és felülvizsgálat után a jegyzőkönyv az MSZ 60364 szabvány [Msz 172/1 szabvány] előírásai szerint készül.

14/2004.(IV. 19.) FMM rendelet alapján mérünk minden villamos gépet,- eszközt, munkahelyet és irodát, üzlethelységeket, polcrendszereket.

A helyszíni mérés és felülvizsgálat után a jegyzőkönyv az MSZ 60364 szabvány [Msz 172/1 szabvány] előírásai szerint készítjük el.

14/2004.(IV. 19.) FMM rendelet alapján mérünk minden munkahelyet és irodát, üzlethelységeket, polcrendszereket.

A felülvizsgálatok menetét és szükségességét, a felülvizsgálatok végzésének gyakoriságát az Országos Tűzvédelmi Szabályzat határozza meg.

A villámvédelmi berendezést

,,A” és ,,B” tűzveszélyességű építményben, szabadtéren legalább 3 évenként,

,,C-D-E” tűzveszélyességű építményben, szabadtéren legalább 6 évenként,

villámvédelmi szempontból felül kell vizsgálni.

Napjainkban szinte nincs olyan tárgy, eszköz, félkész, vagy kész termék, amelynek a felületét ne kezelték volna valamilyen bevonattal, például lakkal, vagy festékkel. A bevonatok ipari felhasználása és a különböző felületkezelési eljárások általában korrózióvédelem, az anyag valamely tulajdonságának megváltoztatása, illetve az esztétikum jegyében születnek, ám minden területen szükséges mind a bevonatok összetételének, fizikai, kémiai tulajdonságának, összetételének, vagy akár csak vastagságának ismerete.

Az elvégzett méréssel a következő adatokat ismerhet meg a felületről, rétegek vastagsága, környezet állósága (pl. UV állóság, vagy klíma állóság, égésállóság), mechanikai ellenálló képessége (keménység, szakítószilárdság, kopás), száradási ideje, stb.

A mérés kiterjed a mágnesezhető fémekre (pl. acél, vas,) felvitt, nem mágneses fém-, vagy szigetelőrétegek: króm-, réz-, cin-, zománcbevonatok, festékek, lakkok, műanyag bevonatok vastagságának, valamint nem mágnesezhető fémekre (pl. réz, alumínium, bronz, saválló acél) felvitt nem fémes bevonatok: festékek, papírréteg, üveg- vagy papírbevonat, eloxréteg vastagságának mérésére.

47/1999.(VIII.4.) GM-rendelet szerinti időszakos vizsgálatokat, szükség esetén javítást,- karbantartást végzünk a köteleken, láncokon, alácsapó eszközökön.

Minden munkaeszköz, többek között a létrát is időszakos felülvizsgálat alá kell vonni. Ennek elvégzése nem kíván képzettséget, csak gyakorló szakembert és éles szemet. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy megbízóink szertik átadni ennek a kardinális feladatnak az elvégzését, tudva, hogy a legtöbb zuhanásos baleset súlyos és halálos kimenetele 1-2,5 méter közötti magasságból történő esés miatt következett be.

Teljes körű felülvizsgálatát látjuk el hegesztő berendezéseiknek, legyen az eseti felülvizsgálat, tervezett munkabiztonsági ellenőrzés.

A klíma berendezéseket időszakos szivárgás vizsgálat alá kell vetni. Ezt egy speciális kompressziós eszközzel vizsgáljuk, ezt követően hatékony javítási javaslatot igény esetén full szervizt végzünk.

Új üzemek, építkezések, és létesítmények létesítésekor minden esetben meg kell állapítani létesítmény környezeti zajterhelését.

A méréseket az MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal) által kalibrált és hitelesített SVAN 971 típusú, 1. pontossági osztályba tartozó mérőműszerrel végezzük.

Beton és más építőanyagok roncsolásmentes minőségellenőrzésére kész építményeken ill. előre gyártott elemeken.

Betonszilárdság, Schmidt-kalapács, betonoszkóp, nyomószilárdság-vizsgálat, próbavésés módszerével is vállaljunk vizsgálatok elvégzését!

Beton illetve vasbeton szerkezetek szilárdsági vizsgálatának elvégzésére több alkalommal is szükség lehet. Ezek közül a két leginkább tipikus eset: a friss betonról való zsalu eltávolítása előtt, vagy régi épületek statikai állapotfelmérése során.

A beton viszonylag lassan éri el a maximális szilárdságát. A kérdés az, hogy mennyi az az idő, amikor már kellő szilárdságot elért ahhoz, hogy már biztonsággal eltávolítható legyen róla a zsalu, és azt máshol újra fel lehessen használni. Ez pedig sok tényező függvénye. Más szilárdsági érték elérését írhatja elő a tervező például tartószerkezetekre, födémre, alaptestekre vagy aljzatbetonra. Befolyásolja a szilárdsági értéket a beton összetétele, minősége, a felhasznált adalékanyagok, a környezeti hőmérséklet, és még lehetne sorolni. Ezekből kifolyólag táblázatokból, grafikonokból elméleti számítások elvégzésével képtelenség meghatározni, hogy a zsalu eltávolítható-e vagy sem. Ilyenkor az egyetlen célra vezető megoldás a beton felületen elvégzendő – lehetőség szerint roncsolás mentes – szilárdsági vizsgálat.

Állapotfelmérések alkalmával is esetenként szükségessé válhat a vasbeton szerkezetek műszeres diagnosztikai vizsgálata. Az állapotfelmérés oka és célja többféle lehet. Előfordulhat, hogy egy hosszabb ideje használt – egyébként tartószerkezeti szempontból hibátlan – építmény funkciója megváltozik, amely többletterhek felhordásával vagy akár a statikai váz megváltoztatásának igényével jár. Ilyen esetekben mindenképpen javasoljuk a szilárdságmérés elvégzést.

Ügyfelek akik megbíztak és megbíznak bennünk:

Köszönjük az együttműködést minden ügyfelünknek!


Lépjen velünk kapcsolatba!

tuzvédelmi-oktatás-tuzvédelem-gyerekeknek-bemutató-ignitive

 

 • Vállalkozás neve: Ignitive BT. 
 • Iroda: Debrecen
 • Telefon: +36 20 950 4313
 • E-mail: info@ignitive.hu
 • Adószám: 

 

Miután megkaptuk az üzenetét, felkeressük Önt e-mailben vagy telefonon. Kérhet árajánlatot, pontosan leírhatja mire van szüksége. Ha valamelyik törvénynek szeretne megfelelni, akkor azt tanácsoljuk, hogy foglalja üzenetébe a törvény cikkely számát is. Ezzel csak kollégáink munkáját könnyíti meg.

 

Irodánk

Debrecen

Nyitvatartás

10:00 AM – 20.00 PM
Hétfő – Péntek

Kapcsolat

Telefon: +36 20 950 4313
Email: info@ignitive.hu